Δυσπεψια, αιτια και αντιμετωπιση

Η δυσπεψια, που ονομάζεται επίσης στομαχική διαταραχή, είναι πραγματικά μια έκφραση που αντιπροσωπεύει πόνο ή πόνο στο εσωτερικό της άνω κοιλιακής περιοχής. Δεν είναι πραγματικά πρόβλημα υγείας.

Η φράση σημαίνει μια μικρή ομάδα σημείων που συχνά περιλαμβάνουν φούσκωμα, πόνο, queasiness, και burping.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η παλινδρόμηση οξέος συνδέεται με το φαγητό ή την απόλαυση. Παράγεται επίσης από λοιμώξεις ή τη χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων.

Η δυσπεψία είναι η ίδια με τη δυσπεψία, στην πραγματικότητα δεν είναι πραγματικά μια ασθένεια. Αυτός είναι ο όρος για μια ομάδα σημείων που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία από την κοιλιά.

Η υπερδιέγερση, η κατάποση λιπαρών ή θερμών ειδών διατροφής και η κήλη παύσης μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος.

Μια ενδοσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγνωρίσει τη θεμελιώδη σκανδάλη.

Οι επιλογές διατροφής και η φαρμακευτική αγωγή χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση σημείων ή συμπτωμάτων δυσπεψίας.

Ακριβώς τι είναι η δυσπεψία;

Η δυσπεψία είναι μια ομάδα σημείων ή συμπτωμάτων και όχι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πολλοί άνθρωποι με δυσφορία στο στομάχι και δυσφορία στο εσωτερικό της κοιλιάς ή στο στήθος. Το συναίσθημα συμβαίνει κανονικά αμέσως μετά τη λήψη τροφής ή ποτού. Μπορεί να έρθει με ένα συγκεκριμένο άτομο να αισθάνεται πλήρες ή όχι άνετο σε όλο το γεύμα, ακόμη και αν δεν έχουν απολαύσει μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Θεραπείες

Η θεραπεία της δυσπεψίας εξαρτάται από την αιτία και τη σοβαρότητα των σημείων.

Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια και σπάνια, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα τους ανακουφίσουν. Αυτό συνήθως συνίσταται στην κατανάλωση λιγότερων λιπαρών και θερμών και πικάντικων τροφίμων και πολύ λιγότερο καφεϊνούχων ποτών, οινοπνεύματος και σοκολάτας. Ο ύπνος για τουλάχιστον 7 ώρες αρκετές ώρες κάθε νύχτα μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειωθεί η μέτρια δυσπεψία.

Η τακτική άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος μπορεί επίσης να είναι κρίσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής στην αντιμετώπιση παλινδρόμησης οξέος.

Φάρμακα

Σε σοβαρές ή συχνές καταστάσεις παλινδρόμησης οξέος, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα.

Αντιόξινα: Αυτή η κουζίνα αντιτίθεται στα αποτελέσματα της οξύτητας της κοιλίας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα Alka-Seltzer, Maalox, Rolaids, Riopan και Mylanta. Αυτά είναι γενικά πάνω από τα μετρητά (OTC) συνταγογραφούμενα φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή. Ο γιατρός σας θα συστήσει συχνά μια αντιόξινη φαρμακευτική αγωγή ως πρώτη θεραπεία για δυσπεψία.

Ανταγωνιστές H-2-υποδοχέων: Αυτές μειώνουν τους βαθμούς του διαλύματος της κοιλιακής χώρας και διαρκούν περισσότερο από τα αντιόξινα. Ωστόσο, τα αντιόξινα ενεργούν πιο γρήγορα. Αυτές περιλαμβάνουν τα Zantac, Tagamet, Pepcid και Axid. Ορισμένα από αυτά είναι εξωχρηματιστηριακά, και ορισμένα είναι απλώς φάρμακα.

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να περάσουν από αίσθημα αδιαθεσίας, έμετος, δυσκοιλιότητα, διάρροια και σοβαροί πονοκέφαλοι μετά την κατανάλωσή τους. Άλλα πλευρικά αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιους μώλωπες ή αιμορραγία.

Αναστολείς πίεσης πρωτονίων (PPIs): Παραδείγματα περιλαμβάνουν Aciphex, Nexium, Prevacid, Prilosec, Protonix και Zegerid. Οι PPI είναι πολύ επιτυχημένοι για άτομα που έχουν επίσης ασθένεια γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (GERD). Μειώνουν την οξύτητα της κοιλιάς και έτσι είναι πιο ισχυροί από τους ανταγωνιστές των Η-2-υποδοχέων.

Συζητήστε με έναν γιατρό σχετικά με πιθανές παρενέργειες.

Προκινητική: Αυτό το φάρμακο είναι ιδανικό για τα στομάχια που γυμνάζονται λίγο-λίγο. Ένα παράδειγμα μιας προκινητικής ουσίας είναι η Reglan. Οι αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αδυναμία, καταθλιπτικές διαταραχές, υπνηλία, άγχος και σπασμούς μυών.

Φάρμακα: Εάν το Η. Pylori προκαλεί πεπτικά έλκη που προκαλούν παλινδρόμηση οξέος, μπορεί να συνταγογραφείται αντιβιοτικό συνταγής. Οι αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ερεθισμένο στομάχι, διάρροια και βακτηριακές λοιμώξεις candica.

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα: Εάν ο ιατρός δεν βρει κανένα οδηγό για την παλινδρόμηση οξέος μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, μαζί με τον άνδρα ή τη γυναίκα με δυσπεψία δεν έχει απαντήσει σε επιλογές θεραπείας, ο γιατρός θα μπορούσε να συμβουλεύσει τα πολύ χαμηλής κατανάλωσης αντικαταθλιπτικά.

Τα αντικαταθλιπτικά μερικές φορές διευκολύνουν τον πόνο με τη μείωση της αίσθησης του πόνου. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ναυτία, σοβαρούς πονοκεφάλους, διέγερση, παρατυπία του εντέρου και νυχτερινές εφιδρώσεις.

Θεραπεία ψυχικής υγείας: Για άτομα που έχουν χρήσιμη δυσπεψία, η μέθοδος της ψυχικής θεραπείας θα βοηθήσει στη διαχείριση των ψυχικών πτυχών της παλινδρόμησης οξέος. Μπορεί να προταθεί θεραπεία πνευματικής συμπεριφοράς, βιοανάδραση, υπνοθεραπεία και χαλαρωτική θεραπεία.

Ένας γιατρός μπορεί επίσης να προτείνει τη δημιουργία προσαρμογών στο τρέχον ιατρικό πρόγραμμα του ατόμου σας όταν νομίζουν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει δυσπεψία. Μια πορεία ασπιρίνης ή ιβουπροφαίνης μπορεί συχνά να διακοπεί και να προταθούν υποκατάστατα φαρμάκων.

Είναι σημαντικό να μετατρέπονται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μόνο κάτω από την επίβλεψη ενός γιατρού.

Σημάδια δυσπεψίας

Το αναστατωμένο στομάχι δεν θα είναι μια ασθένεια, αλλά μια ομάδα συμπτωμάτων που επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα.

Οι ακόλουθες ενδείξεις δυσπεψίας θα είναι επίσης συχνές:

αισθάνομαι άρρωστος

ρέψιμο

πόνος

αίσθημα πληρότητας ή κορεσμού

βιώνεται φουσκωμένο

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, η δυσπεψία μπορεί να είναι σύμπτωμα της κακοήθειας της κοιλιάς.

Η μέτρια δυσπεψία σπάνια απαιτεί πρόσθετη έρευνα και δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για πρόβλημα. Ένα ταξίδι σε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης είναι απλώς απαραίτητο εάν τα σημεία ή τα συμπτώματα προχωρήσουν για πάνω από 2 αρκετές εβδομάδες.

Αναζητήστε απροσδόκητη θεραπεία έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο πόνος είναι ακραίες και συμβαίνουν επίσης τα εξής:

απώλεια της όρεξης ή απώλεια βάρους

ξερνάω

αδυναμία λήψης

μαύρα σκαμνιά

χρώματος κίτρινου χρώματος από τα μάτια και την επιδερμίδα

δυσφορία στο στήθος κατά τη διάρκεια της προσπάθειας

δύσπνοια

υπερβολικός ιδρώτας

το ανώτερο πόνο του σώματος που εξαπλώνεται στο σαγόνι, το αριστερό χέρι ή την περιοχή του λαιμού

Η παλινδρόμηση οξέος οξέος και η δυσπεψία συχνά προκαλούν σύγχυση πρώτα, αλλά είναι δύο διαφορετικά προβλήματα, παρά τακτικά που συμβαίνουν επίσης. Η παλινδρόμηση οξέος είναι ένα σημάδι νόσου παλινδρόμησης οξέος, που περιγράφεται ως αίσθηση εξάλειψης ακριβώς πίσω από το στήθος που συμβαίνει συνήθως μετά το φαγητό.

Αναφορές Υγείας Σήμερα E-zine

Συνεχίστε να το γνωρίζετε. Αποκτήστε δωρεάν το ηλεκτρονικό μας ενημερωτικό δελτίο κάθε μέρα

Υποθέστε την εμβέλεια, την επιστημονική έρευνα-ενισχυμένη toplines των καλύτερων λογαριασμών μας κάθε μέρα. Πατήστε παρατεταμένα ενώ διατηρείτε το ενδιαφέρον σας περιεχόμενο.

Πάρτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Η ασφάλεια σας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς

Πρόγραμμα διατροφής δυσπεψίας

Τα τρόφιμα με ίνες, όπως τα φρούτα, θα βοηθήσουν στην προστασία από τη δυσπεψία.

Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες είναι ένας λογικός τρόπος για τον έλεγχο της ευεξίας πέψης. Έχει τον αντίκτυπο της εξάλειψης της εντερικής οδού και της καθιστώντας την πέψη μια ευκολότερη, πιο καθαρή διαδικασία.

Τα φρούτα, τα αμύγδαλα, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι γεμάτα με περιεκτικότητα σε ίνες συν μια εξαιρετική επιλογή για θωράκιση από τη δυσπεψία. Πολλά γιαούρτια και προϊόντα δημητριακών έχουν ενισχυθεί με ίνες.

Έχει μια ισορροπημένη διατροφή που αποκλείει τα ζεστά ή λιπαρά τρόφιμα είναι ζωτικής σημασίας. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε υγρά με κάθε γεύμα, απλώς και μόνο επειδή αυτό βοηθά πραγματικά να μεταφέρετε τα είδη διατροφής με το πεπτικό σύστημα.

Παίρνοντας μερικά ή περισσότερα μικρά πιάτα καθημερινά σε αντίθεση με τρία μεγάλα μεγέθη, θα βοηθήσει και αυτό το ενζυματικό πρόγραμμα.

Ενεργοποιεί

Η κατανάλωση υπερβολικών ποτών με καφεΐνη είναι μία από τις πολλές εφικτές αιτίες της δυσπεψίας.

Το αναποδογυρισμένο στομάχι προκαλείται συχνά από τον τρόπο ζωής ενός συγκεκριμένου μαζί με τα τρόφιμα που τρώνε. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με ασθένειες ή άλλες εντερικές καταστάσεις.

Τα σημάδια ή τα συμπτώματα γενικά προκαλούνται από την οξύτητα της κοιλιάς στην έκθεση στον βλεννογόνο. Τα οξειδωτικά οξέα καταρρέουν τον βλεννογόνο, προκαλώντας δυσφορία και πρήξιμο. Αυτό προκαλεί τα ανήσυχα συμπτώματα του στομαχιού.

Οι δημοφιλείς λόγοι πίσω από το στομάχι προκαλούν:

καταναλώνοντας πάρα πολύ ή πολύ γρήγορα

τρώγοντας λιπαρά, λιπαρά ή ζεστά γεύματα

καταναλώνοντας πολλή καφεΐνη ή αλκοόλ

κατάποση υπερβολικής νόστιμης σοκολάτας ή αναψυκτικού

ψυχικό τραυματισμό

πέτρες στη χολή

γαστρίτιδα ή ερεθισμός από την κοιλιά

ηρεμία παύσης

ιδιαίτερα με επιβλαβή βακτήρια που ονομάζονται Helicobacter pylori (Η. pylori)

ανησυχία

υπερβολικό βάρος

η παγκρεατίτιδα ή η φλεγμονή του παγκρέατος

πεπτικά έλκη

χρησιμοποιώντας τον καπνό

συγκεκριμένα φάρμακα, για παράδειγμα αντιβιοτικά και μη στεροειδή φάρμακα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της φλεγμονής (ΜΣΑΦ)

κοιλιά πολλές μορφές καρκίνου

Κάθε φορά που ένας γιατρός δεν μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, το άτομο μπορεί να έχει χρήσιμη δυσπεψία. Αυτός είναι ένας τύπος δυσπεψίας χωρίς να έχει δομική ή μεταβολική νόσο για να περιγράψει την

ημεία ή συμπτώματα. Θα μπορούσε να προκληθεί από μια διαταραχή της κοιλιάς σας που την εμποδίζει να συμφωνήσει και να αφομοιώσει τα τρόφιμα μέσα σε ένα κανονικό τρόπο.

Ανάλυση

Η δυσπεψία είναι ήπια και σπάνια για πολλά άτομα με συμπτώματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καμία θεραπεία δεν είναι απαραίτητη.

Εκείνοι που αντιμετωπίζουν τακτική παλινδρόμηση οξέος ή σημαντικό πόνο στην κοιλιά θα πρέπει να παρατηρήσουν ένα σημαντικό κύριο ιατρικό γιατρό φροντίδας.

Ο γιατρός σας ζητά από κάποιον να αντιμετωπίσει δυσπεψία σχετικά με τα σημεία ή τα συμπτώματά του. Θα ανακαλύψουν επίσης τις ιστορίες που σχετίζονται με την υγεία και το νοικοκυριό και θα δουν τον κορμό και την κοιλιά. Αυτό μπορεί να περιλάβει επείγουσα ανάγκη από διάφορες πτυχές της κοιλιακής περιοχής για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητοι ή αγωνιστικοί κάτω από το στέλεχος.

Σε περίπτωση που ο γιατρός υποψιάζεται ότι υπάρχει υποκείμενη αιτία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις δοκιμές προσκόλλησης σε διαγνωστικά για να αναγνωρίσουν τυχόν θεμελιώδη προβλήματα υγείας:

Εξέταση αίματος: Εάν το συγκεκριμένο άτομο με στομαχικές διαταραχές έχει επίσης σημάδια αναιμίας, ένας γιατρός μπορεί να αγοράσει ένα τεστ αιμοφόρων αγγείων.

Ενδοσκόπηση: Άτομα που δεν έχουν ανταποκριθεί σε προηγούμενη θεραπεία για δυσπεψία μπορούν να αναφερθούν για οποιαδήποτε πιο εμπεριστατωμένη εξέταση της ανώτερης εντερικής οδού (GI). Ένας εκτεταμένος λεπτός σωλήνας χρησιμοποιώντας μια βιντεοκάμερα μέχρι το τέλος τοποθετείται με το στόμα και μέσα στην κοιλιά. Αυτό παράγει σαφείς φωτογραφίες του βλεννογόνου σας. Ο γιατρός μπορεί επίσης να εκτελέσει βιοψία στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας για να αξιολογήσει για πολλές μορφές καρκίνου.

Δοκιμές για τη διάγνωση της νόσου του Η. Pylori: Αυτές θα μπορούσαν να ενσωματώσουν μια δοκιμασία αναπνοής ουρίας, μια ανάλυση αντιγόνων περιττωμάτων, συν μια εξέταση ροής αίματος. Μια ενδοσκόπηση θα καθιέρωσε επίσης το Η. Pylori εκτός από οποιαδήποτε πεπτικά έλκη που μπορεί να είναι ρεύματα. Τα πεπτικά έλκη είναι συνήθως αποτέλεσμα του Η. Pylori.

Δοκιμή ηπατικής λειτουργίας: Σε περίπτωση που ο ιατρός υποψιάζει ένα πρόβλημα με τα κανάλια της χολής στο όργανο του ήπατος, μπορεί να απαιτήσει εξέταση αίματος για να μετρήσει ακριβώς πώς λειτουργεί το ηπατικό όργανο.

Οι παράλληλες ακτίνες: Οι εικόνες ακτίνων Χ θεωρούνται ως ο οισοφάγος, το στομάχι και η μικροσκοπική εντερική οδός.

Σομογραφία στομάχου: Τα ηχητικά κύματα υψηλότερης κανονικότητας κάνουν φωτογραφίες που δείχνουν κίνηση, δομή και κυκλοφορία αίματος μέσα στην κοιλιακή περιοχή. Ένα πήκτωμα εφαρμόζεται προς την κοιλιακή περιοχή συν ένα χέρι-παρουσιαζόμενο σύστημα που πιέζεται από την περιοχή του δέρματος. Η συσκευή παράγει ηχητική πλοήγηση και ο ιατρός μπορεί να δει μια εικόνα σε βάθος του εσωτερικού της κοιλιακής περιοχής σε μια οθόνη.

Αποτρίχωση CT στο στομάχι: Αυτό μπορεί να συνεπάγεται την έγχυση χρωστικών στα αιμοφόρα αγγεία. Η βαφή μπορεί να δει στην οθόνη. Ο έλεγχος CT λαμβάνει διάφορες ακτίνες Χ για να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα του εσωτερικού της κοιλιάς.

Πρόσθετες αξιολογήσεις συχνά απαντώνται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Προβλήματα

Η δυσπεψία είναι μέτρια και σπάνια σε πολλές περιπτώσεις. Παρ ‘όλα αυτά, το σοβαρό αναστατωμένο στομάχι μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει την προσκόλληση σε προβλήματα.

Οισοφαγική στένωση: Η διαταραχή οξέος παλινδρόμησης μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στο στομάχι. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όπου το πρόβλημα των οξέων στην κοιλιά επιστρέφει στον οισοφάγο και ερεθίζει την λεπτή ταπετσαρία της κοιλίας, που ονομάζεται βλεννογόνος. Η τρυφερότητα μπορεί να σηματοδοτήσει τον ιστό του οισοφάγου, ο οποίος με τη σειρά του γίνεται λεπτός και περιορισμένος.

Τα άτομα με οισοφαγική αυστηρότητα μπορεί να αρχίσουν να εντοπίζονται λαμβάνοντας σκληρή. Τα γεύματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να παγιδευτούν από το λαιμό, οδηγώντας σε πόνο στον κορμό. Η διαστολή του οισοφάγου είναι μερικές φορές απαραίτητη για τη μεγέθυνση του οισοφάγου.

Πυλωρική στένωση: Αυτό συμβαίνει όταν η οξύτητα του στομάχου προκαλεί μακροχρόνιο ερεθισμό στην ταπετσαρία του γαστρεντερικού σωλήνα. Ο πυλώρας θα είναι το πέρασμα μεταξύ κοιλιάς σας και επίσης

μέτριας εντερικής οδού. Στην πυλωρική στένωση, καταστρέφεται και μειώνεται. Κατά συνέπεια, τα τρόφιμα δεν λαμβάνονται σωστά.

Χειρουργική θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη για τη διεύρυνση του πυλωρού.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: